Bemutatkozik a Zrínyi Kiadó

  • 2022. június 10. (péntek) 17.30
  • Dugonics tér, színpad
 

Bemutatkozik a Zrínyi Kiadó legfrissebb kiadványaival.

 

 

Új kötettel folytatódik a Zrínyi Kiadó kiskamaszoknak szóló sorozata, ezúttal a török időkbe visszalépve találkozhatunk meg a magyar történelem legendás alakjaival.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist érte a megtiszteltetés, hogy az elődök nevében is elbúcsúzzon a magyar haderőben 53 évig szolgáló Mi–8 helikopterektől. A kötet olyan, mint egy búcsúrepülés utáni állománygyűlés: a történeti áttekintést követően a típus hétköznapjait és felejthetetlen eseményeit idézik fel azok, akik kapcsolatba kerültek vele, végül a felvarrók és a fényképek sorakoznak az emlékkönyvben.

 

 

Az olvasó a kötet évszázadokon átívelő, Európa államaihoz kapcsolódó tanulmányain keresztül ismerheti meg, hogy a különböző korok, az eltérő gazdasági súllyal rendelkező államok milyen módon biztosították hadseregük, illetve az egyes háborúk pénzügyi hátterét, milyen azonos, de mégis eltérő válaszokat adtak a felmerülő problémákra, és milyen hatással voltak a hadi vállalkozások a gazdaságra és annak szereplőire.

 

 
 
 

A Zrínyi Kiadó dobozkönyvsorozatának újabb kötete is az élményközpontú ismeretterjesztést tartva szem előtt, rengeteg korabeli képpel, illetve eredeti dokumentumok kivehető másolatával illusztrálva mutatja be a második világháborút megelőző évek magyar történelmét, hadtörténetét nemzetközi kontextusban.