Vöröskéry Dóra köteteinek bemutatója

  • 2022. június 16. (csütörtök) 16.00
  • SZTE Klebelsberg Könyvtár (Ady tér 10.), AudMin
 

Vöröskéry Dóra Röpképtelen madarak és A pozitív egész számok jelentéktelenségéről című köteteinek (Előretolt Helyőrség Íróakadémia) bemutatója

Beszélgetőtárs: Szántai Márk

 

 

Vöröskéry Dóra világában őrült csokoládéboltosok, bosszúálló sellők és beszélő állatok élnek. Az apokalipszis lovasának van egy öccse, az ördögnek pedig egy lánya. A poklot őrző konyhásnő nem kedves, de legalább a gyerekek ártatlanok. Persze jut hely a modern kor gyarló kisembereinek és a feledésbe merülő isteneknek is.
És mindenki teszi a dolgát.
A Röpképtelen madarak novellagyűjtemény, amely ezer nevető varjúként ront az olvasóra. Meséket beszél el egymás mellett élő emberekről, hihetetlen kalandokról, érthetetlen tettekről.

 

 
 

Mikor születtél? Mennyit keresel? Hány kiló vagy? Mióta vagytok együtt? Hányan követnek Instán? TikTokon? Fészen? Diplomád mennyi van? Nyelvvizsgád? Autód? Gyereked? Csak egy? És egyáltalán: mennyi vér folyik el egy lekanyarított fülcimpából? Hány elátkozott szeretővel bír egy kétszáz éves öregasszony? Milyen messze van a budai kutyavásár a szegedi ligettől?
Vöröskéry Dóra második novelláskötete méltó folytatása az elsőnek: tizenhárom új történet rejtőzik benne tele varázslattal, humorral, drámával és őrült karakterekkel.

 

Ajánló:
Egy kalandokkal teli könyv kalandos története (SZTE)
Helyőrség: Interjú Vöröskéry Dóra íróval (helyorseg.ma)

A program a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága támogatásával valósul meg.