• 2024. június 14. (péntek) 16:30
  • Dugonics tér, Könyvmolyképző Kiadó sátra

Lovranits Júlia Villő, Bodor Attila, és Imelda Green dedikál

Lovranits Júlia Villő író, biológus, mesemondó. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte, biológus szakon, ökológia szakirányon. Az egyetem elvégzése után a Magyar Madártani Egyesület oktatási munkatársa volt, majd a Magyar Természettudományi Múzeumban dolgozott múzeumpedagógusként. Jelenleg a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban Igazgatóság szakvezetője a Jókai-kertben és a Sas-hegyen. Mindennél jobban szereti a meséket, madarakat, erdőket, jó könyveket, amelybe valós madárvédelmi, ismeretterjesztő részeket is belesző. A természetvédelem számára életforma.

Bodor Attila 1987-ben született Kecskeméten, de Kiskunfélegyháza tanyavilágában nőtt fel, ami megalapozta az állatok és növények iránti rajongását. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem környezettudományi szakán végezte, majd az egyetem Biotechnológiai Tanszékén szerezte meg a Ph.D. fokozatát az olajszennyezett területek biológiai kármentesítését vizsgáló disszertációjával. Jelenleg is ezen a tanszéken kutat és oktat. A meseírást eleinte nem vette igazán komolyan, csupán a maga szórakoztatására találta ki Matyi, az édességet tüsszentő ló történetét is, amely egy irodalmi pályázat nyerteseként végül mesekönyv formájában is megjelenhetett a Könyvmolyképző Kiadónál. Ezt azóta két további mese megjelenése követte: Az elképesztő kelkáposzta-főzelék és A tél menyasszonya – ez utóbbi közönségkedvencként elnyerte a legjobb gyerekkönyvnek járó Merítés-díjat 2019-ben.

Sebők Orsolya (művésznevén Imelda Green) szakmai útját építészmérnökként kezdte, de hamar kiderült, hogy valójában a 2D világban mozog szívesen. Később tanult tervezőgrafikát, illusztrációt és fotográfiát, jelenleg szabadúszó illusztrátorként dolgozik, gyerekkönyvekhez, csomagolásokhoz, kártyajátékokhoz készít illusztrációkat. Technikája a kezdetektől fogva az akvarell, ami légiességével és kiszámíthatatlanságával üde színfolt a digitális illusztrációk világában. Az illusztráció mellett a Hollóka Grafikai Műhelyben mentorkodik, élő és online akvarell kurzusokon tanít, illetve az egri Harlekin Bábszínház grafikusaként is dolgozik.