• 2024. június 14. (péntek) 18:00
  • Dugonics tér, Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra

Noll-Szatmári Enikő dedikál

Szöveges ismertető …

Oltottak és oltatlanok – Mind egyek vagyunk
Oltottak és oltatlanok mind egyek vagyunk. Hiába a védettségi kártya, diszkrimináció, oltatlanok elbocsátása sok munkakörből, mind emberek vagyunk. A 2020-2022-es periódust mindannyian megszenvedtük így vagy úgy. És kiesett két és fél év az életünkből, amit maszk és plexik mögött töltöttünk, home-officeban, kijárási- és utazási korlátozásokkal.
A könyv húsz történetet tartalmaz, oltottak és oltatlanok, férfiak és nők, különböző korosztályból és az élet minden területéről: orvosok, pszichológusok, tanárok, művészek, munkások, háztartásbeliek, fiatalok, nyugdíjasok elmondják saját történeteiket, hogyan élték meg a covid lezárásokat, a maszk kötelezést, az oltásokat és azt, hogy mit gondolnak ezekről utólag.
Az egyetlen lehetőségünk a párbeszéd és az elfogadás, a történeteink feldolgozása és egymás megértése által.

Bezárva – Minden, ami a fősodratú médiában a covidjárványról kimaradt
A könyv a szerző személyes szemszögéből mutatja be Magyarország 2020-tól 2023 októberéig terjedő időszakában zajló fontos ellenállási eseményeket. A tartalom nemcsak a hazai történéseket öleli fel, hanem nemzetközi vonatkozásokkal is kiegészül, valamint magyar és külföldi emberek személyes beszámolói is helyet kapnak benne.