• 2025. június 12. (csütörtök) 18:00
  • Kapca x Rézhárs Bisztró

A török konyha időtlen receptjei

A török konyha időtlen receptjei (Napkút Kiadó)
Kóstolóval egybekötött beszélgetés Tóth Ági fordítóval
Az eseményen életre keltik a receptkönyvet: török kóstolóval és fekete teával várják a résztvevőket.
A program a Yunus Emre Török Kulturális Intézet támogatásával valósul meg. A belépés előzetes jegyvásárláshoz kötött.

Fülszöveg:
A szegedi Ünnepi Könyvhét első napján, június 12-én különleges irodalmi és kulináris élménnyel készülünk a Kapca x Rézhárs bisztróban: vendégünk lesz Tóth Ági (Nar Gourmet), a nemrégiben magyarul is megjelent A török konyha időtlen receptjei című könyv fordítója. Ági már több mint 20 éve a török kultúra szerelmese, és ezen az estén török gasztroszakértőként mesél a könyv születéséről, a fordítás érdekességeiről, valamint a török konyha hagyományairól, újításairól és titkairól. Továbbá helyet kapnak Ági varázslatos történetei a török és a magyar gasztrodiplomáciáról, aminek egyik kiteljesedése egy egyéves törökországi kiküldetés volt – ezek a diplomáciai élmények és autentikus kapcsolódások úgy fonódnak össze, mintha csak az Ezeregyéjszaka meséiből léptek volna elő.

Az eseményen életre keltjük a receptkönyvet: török kóstolóval és fekete teával készülünk a résztvevőknek.
Az eseményt követően a Kapca x Rézhárs szezonális étlapja mellett 2 hétig választható lesz a receptkönyv által megihltetett török menüsor.
Várunk mindenkit sok szeretettel egy ízekben és történetekben gazdag találkozóra!
Az esemény fő támogatója a Yunus Emre Török Kulturális Intézet.

Jegyár: 3.500,-Ft, ami magába foglal egy ízletes török teát, és pár falat török élményt
Jegyértékesítés a kovacsanna.com oldalon.

Ünnepi Könyvhét Szeged, 2025.
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.