A 96. Ünnepi Könyvhétre megjelenő, Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek (Partvonal Kiadó) című kötet először az országban Szegeden kerül bevetésre. Június 12. és 15. között az Emmarozs Grand egyre kedveltebb „casual bistro” ebédkínálata a könyvben receptet és írói reflexiót kapó filmes fogásokból épül fel.
Az Emmarozs megszállott szakácskönyv gyűjtő. Kb. 300 digitális, és 100 papír alapú gyönyörű kötet segít, ha nem lenne ötletünk. De inkább szépirodalomként olvassák a szakácsok, cukrászok, pékek, baristák.
Ha valaki kifogyna az ötletből ennyi könyv mellett is – menjen moziba!
A Könyvhétre jelenik meg a „Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek” című kötet, mely „élesben” először az országban nálunk kerül bevetésre. A pünkösdi héten, június 12-15 között az Emmarozs Grand egyre kedveltebb „casual bistro” ebéd kínálata a könyvben levő receptek és a benne szereplő remek írók refleksziói alapján a filmbeli fogásokból épül fel.
„A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a borjúszegyről Az ötödik pecsét utolsó gondtalan vacsorája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris keresetlen bádogbüféje, a juharszirupos pontyról a Liza, a rókatündér magyarosan egzotikus világa juthat az eszünkbe. Legendás filmek képsorai peregnek a szemünk előtt, és újra benne találjuk magunkat az adott mozi és korszak hangulatában. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk. Olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez.”
Részletek és menü hamarosan. Az biztos, hogy Bódy Gábor Nárcisz és Psychéjéből a Sült kacsacomb biztosan elkészül.