Beszélgetés Trogmayer Évával

  • 2023. június 7. (szerda) 18.00
  • SZTE Klebelsberg Könyvtár (Ady tér 10.), AudMin
 

Trogmayer Éva Ervin és az őrtündérek (DAS könyvek), valamint Frida és Gubanc Budapesten (HVG) című könyveiről Borbola Lilla újságíró beszélget a szerzővel.

 

 
 

Ervin rettenetesen unatkozik, ám egy pillanat alatt feje tetejére áll az élete, amikor véletlenül összezsugorítja egy ügyetlen tündér. A nagyszájú Almát követve a fiú elképzelhetetlen kalandokba keveredik a Balaton partján. De milyenek a valódi tündérek és mi közük van az emberekhez? Az Ervin és az őrtündérek első részében egy olyan világ tárul fel, amelyben a vagány tündéreknek nincs szükségük szárnyakra, simán megülnek egy pókot és harcba szállnak egymással is, ha kell.

 
 
 

 
 

Vajon milyen lehet Budapest madárszemmel?
Egy biztos, semmiképpen sem unalmas! Főleg, ha Frida, a szökevény kanári és Gubanc, a csibész veréb izgalmas kalandokkal teli útját követed a Hősök terétől az Országházon és a Füvészkerten át a Nyugati pályaudvarig. Miközben összetűzésbe keverednek Gizdával, a macskával és a hiú varjúvezérrel, megtudják azt is, mit rejt a Várhegy mélye, hol találkoztak régen a boszorkányok, és merre van a temető, ahol nem nyugszik senki.
Böngészd át a csavargásuk helyszíneihez tartozó érdekességeket, ismerd meg Budapest ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a látványos illusztrációk apró részleteibe!

 

Kapcsolódó esemény:
Szegedi írók napja
Ervin és az őrtündérek

Ajánló:
Nagyon hasonló nyelvet beszélünk. Interjú Trogmayer Évával és Egervölgyi Lillával (Prae)
Frida és Gubanc madártávlatból mutatja be Budapestet: Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla sorozata Szegeden folytatódik (szeged.hu)
Frida és Gubanc Budapesten (Könyvutca)