Rendhagyó óra: Szuperhősök a klinikán

  • 2023. június 7. (szerda) 9.00
  • Béke Utcai Általános Iskola (Béke u. 7.)
 

Kollár Árpád Szuperhősök a klinikán – Történetek a szegedi Gyermekintenzív Osztályról (Csimota) című könyvének bemutatója

A szerzővel és Tajti Zsanettel, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány kuratóriumi elnökével Szabó Ágnes könyvtáros beszélget.

 

 
 

A mesekönyv országos szinten egyedülálló, innovatív alkotás. Érzékenyítő kiadványok ugyan születtek már gyerekeknek, de ennyire realisztikusan kórházi/klinikai osztályt és kollektívát még nem mutattak be. A cél az volt, hogy a kötetben olvasható történetek segítsenek eloszlatni a félelmet a zord kórházi osztályokról, bemutassák az egészségügyi dolgozókat, csökkentsék a betegségektől való rettegést, valamint a szóban forgó betegségekről is adjanak némi ismeretet gyermekeknek és szülőknek egyaránt.
A mesék bepillantást nyújtanak egy sürgő-forgó intenzív osztály nem mindennapi munkájába, ahol nagybeteg kisgyerekek gyógyulnak, és ahol minden napban benne rejlik a remény a gyógyulásra. A Maros Krisztina által gazdagon illusztrált mesekönyv három gyógyulás történetét tartalmazza, amelyekben a gyermekek nem felismerhető módon, az intenzív osztály orvosai és szakápolói azonban saját nevükkel szerepelnek.

 

Ajánló:
A kötetről a kiadó honlapján