• 2024. június 15. (szombat) 15:00
  • Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1-4.), Gyermekkönyvtár

Borka és a varázsállatok

Gyermekfoglalkozás és közönségtalálkozó: Gurmai Beáta Borka és a varázsállatok – Segítő varázsigék és jócselekedetek a hét minden napjára című könyvéről Gesztes Olympia (SZTE Családbarát Egyetem, alprogramvezető) beszélget a szerzővel.

Gurmai Beáta forgatókönyvíró és rendező, édesanya, a BORKA ÉS A VARÁZSRUHA című rajzfilmsorozat megálmodója.
A könyvben, abrakadabra varázsversikéket és varázstippeket olvashatnak kicsik és nagyok! Az egyes szám első személyben íródott varázsigék az autogén tréning mechanizmusához hasonló módon hívhatók elő a nehéz helyzetekben. A könyv a gyermekek életében adódó helyzetek megbeszélésében, feldolgozásában ad kapaszkodót, mindez mesés varázsvilág, varázsállatok segítségével. Minden állatka a rajzfilmsorozat egyes epizódjaihoz és az ott bemutatott élethelyzetekhez is kapcsolódik.


Gesztes Olympia a SZTE Családbarát egyetem alprogramvezetője, magyar-német és EU szakértő szakon végzett Szegeden, non-profit menedzser, hosszú évekig ifjúsági, képzési és családi kérdésekkel foglalkozó civil szervezetekben dolgozott, önkéntesként ma is aktív, Szeged vándorbölcsőjének a szervezője, ami időről időre a Somogyi könyvtár gyermekkönyvtárában kerül átadásra