Terítéken a krimi: vendégünk Zajácz D. Zoltán és Mészáros Dorka

  • 2023. június 11. (vasárnap) 17.45
  • Dugonics tér, színpad
 

Kortárs krimiszerzők a Generál Press Kiadónál – vendégünk Zajácz D. Zoltán és Mészáros Dorka, valamint a kiadó főszerkesztője Szabó Piroska. Beszélgetőtársuk Rózsa Luca, a kiadó marketingvezetője.

Az idei könyvhétre jelent meg Zajácz D. Zoltán Balaton-trilógiájának előzménykötete, a Gyilkos Balaton.
Mészáros Dorka 2022-ben a Mimézis illetve a fiataloknak szóló Filter nélkül címmel köteteivel jelentkezett.

 

 
 

1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre semmi sem utal idegenkezű?ségre. Valaki azonban egyértelműen meg akart szabadulni a holttesttől. Az ügy hamar átkerül az Országos Rendőr?főkapitányság életvédelmi osztályához, amelynek a vezetője Lendvay István őrnagy. A nyomozásban pedig nemcsak a tehetséges újonc, Adorján Máté alhadnagy van a segítségére, de a lánya, Lendvay Laura is, aki váratlan érdeklődést mutat a rendőrségi munka iránt… A méltán népszerű Balaton-trilógia előzménykötetében az olvasó bepillantást nyerhet az ifjú Adorján Máté egyik első nyomázásába, megismerkedhet a profilozás terén szárnyait bontogató Lendvay Laurával, és végigkövetheti az első közös ügyüket. (General Press)

 

 
 

Gyakrolat teszi a mestert ELTŰNT KOVÁCS BENCE A VI. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A harminckét éves férfi március 25-én az esti órákban a munkahelyéről távozott, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról. Amikor a veszélyeztetett terhessége miatt szabadságolt rendőrnyomozó, Wass Réka szomszédja nyomtalanul eltűnik, a nő önhatalmúlag visszahelyezi magát a szolgálatba, hogy megkeresse a fiút. Titkos akciójában egyedül a rendőrség fiatal gyakornokára számíthat. Varga Gergő már több mint egy éve áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálatában, pszichológus szakértő gyakornokként segíti a nyomozók munkáját. (General Press)

 

Kapcsolódó esemény:
Zajácz D. Zoltán és Mészáros Dorka dedikál

Ajánló:
Zajácz D. Zoltán írói oldala
„Van, hogy nincs katarzis, vagy nem ott kell keresni, ahol az olvasó várja.” – Interjú Mészáros Dorka íróval (General Press)